odlična i prelepa
Napravite puter pogaču za Svetog Jovana: Ispašće vam odlično iz prvog puta
Isprobajte recept za pogaču koji će vas oduševiti.
Već u ponedeljak je Sveti Jovan i svi koji slave su počeli polako da osmišljavaju jelovnik.
Ono što je obavezno na svakoj trpezi je i slavska pogača, a mi predlažemo ovaj recept.
Napravite puter pogaču koja je toliko mekana i ukusna da će je gosti odmah pojesti, a nije previše zahtevna za pripremu. Ono što je čini toliko mekanom su jogurt i puter.
Pogača – sastojci:
250 ml mleka 20 g kvasca 1 kašičica šećera 3 jajeta 4 kašike ulja 3 kasike grčkog jogurta 1 kašika sirćeta 700 g brašna 1 kašičica soli 150 g putera susam
Pogača – priprema:
Umesite testo
U posudu sipajte mlako mleko, izdrobite kvasac i dodajte šećer. Promešajte, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte jedno celo jaje i dva belanceta, pa sipajte jogurt, ulje, sirće i istopljeni puter. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite mekano testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe.
Napravite pogaču
Oblikujte loptu od testa i stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Ako želite možete da odvojite manji deo testa, koji ćete podeliti na tri jednaka dela, predlaže Stvar ukusa.
Oblikujte zmijice i napravite pletenicu. Dobijenu pletenicu spojite u krug, pa stavite na vrh pogače. Pokrijte i ostavite još 20 minuta da nadođe, a zatim premažite umućenim žumancima i pospite susamom.
Napravite i pogaču bez kvasca uz naš odličan recept.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!